GeekMag.nl
Luchtvaart

KLM haalt uitgerangeerde 747’s toch weer even van stal

KLM haalt uitgerangeerde 747’s toch weer even van stal
Leestijd: 1 min.

Goed nieuws voor liefhebbers van de Boeing 747 -dezelfde fans die twee weken terug met betraande ogen afscheid van de ‘Queen of the Skies’ namen: de combi’s worden kort na hun voortijdige pensionering toch weer van stal gehaald. Tijdelijk, voor een speciale ‘luchtbrug’ naar China.

Nu door het coronavirus 90% van alle vluchten tussen Europa en Azië is weggevallen, kampen bedrijven met een groot tekort aan vrachtcapaciteit. Lastig, want COVID-19 zorgt wel voor een enorme vraag aan medische apparatuur in het Westen. Daarom werken KLM en Philips tijdelijk samen om de broodnodige benodigdheden vanuit China naar Nederland te krijgen. Vanaf Tweede Paasdag (13 april) worden daarom Boeing 747-combi’s ingezet. De kisten werden eerder vroegtijdig uitgefaseerd omdat KLM zich voorbereidt op een flinke economische knauw door het coronavirus. De blauwe pensionado’s zullen naar verwachting 2 maanden lang 5 keer per week naar Azië vliegen; dat levert circa 250 ton aan extra vrachtcapaciteit per week op.

Naast de nieuwe luchtbrug maakt Philips ook gebruik van bestaande vrachtdienstregelingen naar de VS en Afrika. Deze worden verzorgd door KLM en Martinair.

Redactie

De redactie van GeekMag.nl is altijd op zoek naar mooie verhalen. Over defensie, luchtvaart en vervoer, maar vooral mensen. Op GeekMag.nl delen we die verhalen en geven we je een kijkje in een wereld waarin je niet zomaar binnenkomt.

GeekMag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *